מפתחת המשחק League of Legends מכריזה על עסקת ענק בסך 300 מיליון דולר עבור זכויות השידור של טורנירים רשמיים במהלך 6 השנים הבאות.
חברת Riot מכריזה אמש על מכירת זכויות השידור לטורנירים רשמיים של המשחק אותם תקבל חברת BAMTech (חברה בבעלות חלקית של דיסני) וזאת תמורת סך של 300 מיליון דולר אשר ישולמו עד לשנת 2023.
BAMTech מודיעה במקביל כי תפתח אפליקציה ייחודית עבור שידורים אלו וכי היא תהיה אחראית לעסקאות השידור במדיות אחרות כמו Twitch ו - YOUTUBE, אך מוסרת במקביל כי הם לא ידרשו תשלום עבור צפייה בשידורים וכי כל ההכנסות הצפויות יגיעו מחסויות ופרסומות.
ג'ארד קנדי, מנהל תחום הספורט האלקטרוני ב - Riot אמר בכתבה בנושא בוול סטריט ג'ורנל:
"המטרה שלנו תמיד היתה להפוך את League of Legends לספורט גלובלי. אנחנו מעוניינים כי הספורט יגיע לשלב שהוא יממן את עצמו והעסקה הזאת היא צעד נוסף למטרה".
מעבר לעובדה שמדובר בעסקה המכניסה המון כסף ל - Riot אנו יכולים לצפות להשקעה ופיתוח נוסף במשחק לפחות ל - 6 שנים הקרובות.