החל ממחר, 1/7/2012, ייכנסו לתוקפם תקנות הגבלת שעות משחק, עליהם החליטה ממשלת דרום קוריאה בנסיון להלחם במה שהם מגדירים כתופעת התמכרות הדור הצעיר למשחקי וידאו. בין ההגבלות ניתן לראות הגבלת שעות משחק רצוף, הגבלת מסחר בפריטים מקוונים ועוד.
ממשלת דרום קוריאה, מדינה הנחשבת למובילה בעולם ברישות האינטרנט ומהירות הגלישה כמו גם תפוצת המחשבים, הקונסולות והמכשירים הניידים, החלה מתחילת השנה בפעילות חקיקה על מנת להלחם בתופעת ההתמכרות למשחקי הוידאו וזאת לאחר שוועדה מיוחדת שהוקמה בחנה את ההיבטים השונים של התופעה והגישה המלצות לנקיטת צעדים.
חברות הגיימינג השונות קיבלו פנייה ממשלת דרום קוריאה להטמעת מערכת במשחקים שלהם המופצים במדינה ואשר תאפשר להורים או למחוקק לקבוע מה מספר השעות בו יורשו גיימרים מתחת לגיל 18 לשחק. המערכת, ששמה הוא "מערכת לבחירת זמינות משחקים" תוכנס לכ - 100 כותרי אונליין וביניהם משחקים פופולריים בעולם כמו Leagu Of Legend, Aion ו - StarCraft 2. הסטנדרט על פיו הוחלט על המשחקים הוא כי המערכת תוטמע במשחקים שמפותחים על ידי חברות להם יש מעל ל - 300 עובדים ורווחים שנתיים העולים על 27 מיליון דולר.
על פי החלטת הממשל בדרום קוריאה, המערכת לא תדרש במשחחקי קונסולות או במשחקים חינמיים. כמו כן השימוש בה לא נדרש במשחקים כמו Diablo 3 או Blade&Soul (משחק שהבטא שלו גייסה כ - 150,000 גיימרים תוך שעה אחת מפתיחתה) וזאת מכיוון שמדובר במשחקים המדורגים לגיל 18 ומעלה בלבד.
תקנה נוספת בחקיקה היא איסור מסחר בפריטים מקוונים, מסחר עליו בנוי חלק גדול ממשחקי האונליין כדוגמאת TF2 והעובר על תקנה זאת צפוי לקנס של כ - 43,000 דולר ו - 5 שנות מאסר על תנאי.
החוק, שכאמור ייכנס לתוקף מחר, מתווסף לחוק ה - Shutdown, שכבר פועל בדרום קוריאה ואוסר על בני נוער מתחת לגיל 15 להכנס לרשתות של XBOX ו - PS בין חצות ל - 6 בבוקר.
מספר ארגוני הורים (בעידוד חברות הגיימינג) הגישו בקשות לבית המשפט לביטול החוק בטענה שהוא נוגד את חופש הפרט וכי הממשל לא הוכיח שפעילות גיימינג מזיקה או ממכרת יותר מפעילויות ביתיות אחרות כמו צפייה בטלויזיה וסרטים, האזנה למוזיקה ועוד.
המאמר נצפה {hits}4437{/hits} פעמים