ניצן דיקשטיין, חלק מכירים אותו תחת הכינוי שלו במשחקים Timmy, הודיע לפני כחודש על סגירת מועדון הגיימרים גיים פריק ולמעשה על פרישתו (הכמעט מלאה) מהתחום.
כעת הוא מדבר איתנו על מצב הגיימינג בארץ, עיצות, ישראל והעולם ועוד.

 


ניצן החל את דרכו עם פתיחת חברה תחת השם גיים פריק אשר לימים הקימה את קהילת 3DV, בה פעלו למעשה רוב שחקני הספורט האלקטרוני והמעריצים של תחום זה.

במהלך שנת 2005 נמכר האתר ל - Gamer והפך לחלק אינטגרלי ממנו תחת השם Gamer.pro. ניצן עבר עם מכירת 3DV לנהל את Gamer.
פעילות Gamer.pro הופסקה זמן קצר לאחר שניצן עבר במהלך 2006 לנהל את Vgames.

תחת ניהולו של ניצן עבר האתר Vgames למצב של רווחיות אך לא לזמן רב. ניצן עוזב את Vgames , פותח במקביל את מועדון הגיימרים גיים פריק ובמהלך שנת 2011 נמכר האתר (במסגרת עסקת חבילה) לחברת וואלה! אשר החזיקה בו עד לימים האחרונים שבהם נערכו דיונים האם לסגור אותו.
בסופו של דבר נמכר האתר ועבר לידי חברת מדקוד.

ניצן דיקשטיין עומד כיום מאחורי היסטוריה בתחום הגיימינג הישראלי בה הוא קיים אירועי לאן רבים וגדולים, החזיק בזכויות ל - ESWC בישראל ואף שלח קבוצות לשחק במשחקים השנתיים שלהם, הביא את ESL לישראל, הקים מועדון גיימינג, הביא את ישראל קרוב יותר לגיימינג העולמי על ידי הצטרפות העמותה לגיימינג תחרותי בישראל לפדרציה העולמית לספורט אלקטרוני (IESF), הצגת התחום בפני גורמים ממשלתיים ועוד.

תמונה: Game-Freak

 

בימים אלו בהם הוא עובר שינוי בקריירה שלו, הוא התפנה לענות על מספר שאלות:

ש: כיצד התחלת עם תחום הגיימינג כשחקן? באילו משחקים?
ת: ואוו, אתה מחזיר אותי יותר מ-20 שנה אחורה.. ההתחלה הייתה עם מגאסון וגיימבוי שאבי הביא לי בגיל 5-6.. לאחר מכן בגיל 8-9 קיבלתי את המחשב הראשון שלי, ומכאן התחילה האהבה שלי למשחקי מחשב. כל המשחקים שהיו באותה התקופה שיחקתי (בעיקר סינגל פליירים), כולל "הטירה הנאצית" ש-"שינה" לי את העולם, והתחלתי להתאהב במשחקי יריות. המשחק שהכי זכור לי היה דיוק ניוקם הראשון, שכלל גירסא של מולטי. בבית הספר בתיכון הייתה לנו כיתת מחשבים, ודאגתי להתקין את המשחק על כל המחשבים - ובהפסקות כל החבר'ה מהכיתה היו משחקים יחד (ואפילו נשארים אחרי בית ספר בשביל לשחק). בזמן שהייתי בצבא, אחי הקטן רן התחיל לשחק קאונטר סטרייק בגירסת הבטא הראשונה שלו, ומהר מאוד מצאתי את עצמי משחק כמעט כל הזמן ב-CS. הייתה לרן קבוצה בשם Marine-Team, והוא ביקש שאעזור לו בהשכרת שרת אינטרנט, ולאחר שהשכרתי שרת שהיה על הפנים - החלטתי להקים חברה להשכרת שרתים בשם GAME-FREAK, שהפכה מהר מאוד לחברה שחילקה שרתי משחק מתנה ויותר התמקדה בעולם של לקיים טורנירים ותחרויות. הסוף כבר ידוע...

ש: התחלת עם לאנים קטנים באופן יחסי בקיבוץ העוגן בגלגול הראשון של גיים פריק, ספר מעט על התקופה הזאת.
ת: למיטב זכרוני מדובר על שנת 2003 פלוס מינוס. לאחר שהקמתי את GAME-FREAK היו מספר יוזמות פרטיות של שחקנים לקיים מסיבות רשת קטנות. המסיבה הראשונה שהשתתפתי בה (לא כמארגן) הייתה בדיזינגוף סנטר, ולאחר מכן השתתפתי במסיבת רשת שקיים אביעד (SSJ2RICH), ומהר מאוד התאהבתי בסצינה והחלטתי להרים מסיבת רשת ראשונה עם אורן (ZARDOZ). באותה תקופה התחלתי את הקשר הראשוני שלי עם אולג (LANDROVERA) שהיה הבעלים של האתר ILFLEAGUS ושלט בעולם התכנות והשרתים. מהר מאוד גילינו שיש ביננו קליק ואהבה גדולה לעולם המשחקים, ורצון עוד יותר גדול לקדם את הענף התחרותי בארץ, חברנו יחדיו והפכנו את שני הפעילויות ל-3DV. התחלנו לקיים מסיבות רשת בקצב של אחת לחודש, בסה"כ קיימנו בעוגן כ-13-15 מסיבות. במסיבה הראשונה הגיעו 120 משתתפים, בשנייה 160, ובשלישית כבר עמדנו על 280 משתתפים. זו הייתה תקופה מדהימה, תקופה של פריחה, עוד ועוד קהילות הצטרפו ל-3DV וביניהן ET, COD, UT ועוד רבות. השחקנים היו איכותיים ביותר, ויחד עם הרצון שלנו להשקיע באותה התקופה - היה שגשוג רציני של הקהילות והענף בארץ שהגיע לשיא בשנת 2005 כאשר שלחנו בפעם הראשונה שחקנים ישראלים לאליפות העולם ESWC. אני זוכר שהיינו מגיעים לקיבוץ ב-8 בבוקר של יום שישי, מתחילים בהקמות, ובשעה 18:00 היינו פותחים את השערים. כל המסיבות בלי יוצא מהכלל היו מסתיימות ביום שלמחרת, לרוב בשעות הצהריים, וכל השחקנים היו מגיעים באופן עצמאי - בלי תחבורה ציבורית. כמו שאמרתי, הייתה השקעה רציני, ובין הדוגמאות יש את קבוצת END שהיו מגיעים באופן קבוע מטבריה עם מונית שירות שעלתה להם 400 שקל - חודש אחרי חודש, גם כאשר הם לא הצליחו לצאת עם פרסים כספיים.

ש: תקופת 3DV נחשבה לתקופת "תור הזהב" של הספורט האלקטרוני בישראל. כיצד אתה מאפיין את התקופה הזאת?
ת: התקופה עצמה כמו שציינתי בתשובה הקודמת הייתה מדהימה. אחת הסיבות שהיה כזה שגשוג היה בזכות השחקנים האיכותיים שהיו. הרוב היו מבוגרים, וגם הצעירים שהיו - היו בוגרים בנפשם, ורצו להגיע להישגים. זו גם הייתה תקופה של פריחת ה-CS בעולם עצמו, ככה שהכל התחבר יחדיו. הגענו להמון הישגים, והזכרונות יישארו אצלי לנצח.

ש: ב – 2005 נמכרה 3DV לגיימר. מדוע למעשה נמכר האתר והפעילות שלו בתקופה שכזאת?
ת: האתר נמכר לגיימר לאחר שלא הצלחנו לייצר הכנסות מהפעילות. הבחירה הייתה בין לסגור את האתר, לבין למכור אותו לגיימר, מה שהיה כדאי כמובן על מנת לשמור את הפריחה. לצערי לא הצלחנו לקדם את הענף כפי שרציתי בתוך גיימר, התחלתי להתעסק ביותר מדיי נושאים שלא היו מוכרים לי טרום המכירה, ובין היתר כללו עבודה בתוך מסגרת מסוגרת, מתן מענה למגוון רחב של גולשים בכל מני תחומים שאינם קשורים לספורט אלקטרוני ועוד.

ש: לאחרונה הודעת על סגירת מועדון הגיימרים גיים פריק ובמקביל שמענו על סגירת האתר ויגיימז. נגמרה תקופת הספורט האלקטרוני בישראל?
ת: ספורט אלקטרוני יהיה בארץ כל עוד יש שחקנים שמשחקים. אומנם לא תהיה מסגרת מקצועית רשמית, אבל תמיד יהיו תחרויות, וחבר'ה שאוהבים את הענף ורוצים לקדם תחרויות ותחרותיות במשחקי מחשב. המועדון נסגר לאחר שלא הצליח להוכיח עצמו כלכלית, גם אני עברתי כמה שינויים בחיים האישיים שלי שבין היתר כללו נישואין, ולאור המחוייבות הייתי צריך למצוא עבודה שתספק מספיק פרנסה גם בראייה עתידית למשפחה וילדים. אנחנו נמצאים בתקופה כלכלית קשה מאוד בארץ, ולצערי בתקופה הנוכחית אין הצדקה כלכלית למועדון. לגבי ויגיימז, אכן היה לי עצוב מאוד לשמוע. כיום יש לא מעט אתרים שמקדמים את הספורט האלקטרוני, ביניהם GAMEX, LOLISRAEL ועוד רבים אחרים וטובים, ואני בטוח שיקומו אתרים נוספים (כל עוד יש ביקוש). הגלחת תישמר, גם אם נגמרה התקופה של הפרסים הגדולים. לפי דעתי, בתקופה של 3DV, GAMER, VGAMES חילקנו פרסים בשווי של יותר מחצי מליון שקל לאורך השנים.

ש: מההיכרות שלך עם הספורט האלקטרוני בעולם ובישראל, למה אתה חושב שבעולם התחום רק הולך וגדל ואילו בישראל ישנה ירידה דרסטית משנה לשנה?
ת: ישראל היא מדינה קטנה, עם מנטליות שונה. בארץ יש ירידה בגלל שאף אחד לא משקיע בענף באופן ממשי, כי זה לא כלכלי. עוד ועוד מדינות מכירות את הענף כספורט לכל דבר, ועם תמיכה ממשלתית - התמונה משתנה באופן מיידי. יותר חברות רוצות להשקיע, הן רואות עתיד, יש שחקנים רבים שהם בגילאי 21 פלוס שמראים רצינות, בעוד בארץ בגלל הצבא, ובגלל הסכומים הקטנים יחסית מבחינת פרסים, אין לשחקנים אופק. ברגע שיהיה כסף גדול בענף בארץ, יבואו השחקנים הרציניים. ברגע שתהיה תמיכה ממשלתית, תהיה תמיכה של הורים בשחקנים, וכמובן שהכל קשור בהכל.

ש: ב – 2005 נפתח ערוץ GameOne ב – YES ששידר תכנים עבור גיימרים, ביניהם גם תוכנית שאתה היית שותף בה, מדוע נסגר הערוץ?
ת: הערוץ היה זיכיון של ערוץ צרפתי שהיה תחת אחריות "ענני תקשורת". לא הייתי "שותף" בערוץ, אבל התארחתי במספר תוכניות, וגם שידרתי ופרשנתי משחקי ספורט אלקטרוני מ-ESWC. איני יודע את הסיבות המדוייקות לסגירת הערוץ, לדעתי האישית היו בו תכנים מצויינים גם אם לא בהכרח הייתה נגיעה רבה בעולם הספורט האלקטרוני. מה שכן אכן היה זה רגע מצער שהודיעו על סגירתו. מקווה שבעתיד יהיו ערוצי משחקים נוספים, ללא ספק יש ביקוש - ויש פוטנציאל.

ש: בנוסף לפעילות באתרים השונים, פעלת גם לקידום הספורט האלקטרוני דרך הפדרציה העולמית בה ישראל גם חברה. מה צפוי בעתיד בערוץ זה?
ת: אני עומד בראשה של העמותה לגיימינג תחרותי בישראל (בתקווה בעתיד "ההתאחדות לספורט אלקטרוני בישראל") ופועל דרכה על מנת להמשיך ולקדם את הענף במדינה. העמותה הינה הנציגה הישראלית של ה-IeSF ופועלת לקיים אחת לשנה את מוקדמות אליפות העולם בישראל, ושליחת נבחרת ישראלית לאליפות העולם בקוריאה הדרומית. הפדרציה פועלת במישור המדיני במטרה לגרום להכרה של הענף על ידי עוד ועוד מדינות ברחבי העולם, כולל ארגוני ספורט עולמיים וביניהם SPORT ACCORD ו-IOC, ואני מאמין בלב שלם כי גם אם זה יקח עוד 5 שנים - בסופו של דבר הענף יוכר בעולם כענף ספורט לכל דבר, ובהדרגה יגיע גם לישראל. בשנת 2013 נשלח פעם נוספת משלחת ישראלית לאליפות העולם, זו השנה הרביעית, ואנו מתכוונים להמשיך ולהיות שותפים של הפדרציה העולמית ולפעול לקידום הענף במדינה.

ש: כיצד אתה רואה את עתיד התחום בישראל והאם תהיה שוץף לו או שמדובר בסגירה של פרק בחייך?
ת: כפי שעניתי בשאלה הקודמת, אני מאמין גדול בספורט האלקטרוני, ובטוח כי בטווח של השנים הבאות אכן תהיה הכרה בענף בעולם בכלל ובישראל בפרט. באופן אישי, אני הורדתי הילוך מקידום הענף כעבודה המרכזית והעיקרית שלי, אך ממשיך לפעול לקידום הענף במסגרת העמותה לגיימינג תחרותי. קשה לי לדעת מה יהיה בשנים הקרובות ואם גופים/פרטיים יצליחו לקדם את הענף ו/או אף לשמור את הגלחת על אש קטנה, אני מקווה מאוד שכן. אני גם מקווה שבעתיד אחזור להיות פעיל בתחום בהיבט המסחרי, אך כיום קשה לי לראות את זה קורה בשנים הקרובות.

ש: רבים ניסו להרים לאנים גדולים בארץ אך נכשלו או שהיה מדובר באירועים חד פעמיים. מהם הקשיים בהרמת אירוע שכזה?
ת: הקשיים העיקריים הם הבנה בעסק. באו לא מעט חבר'ה שעשו את החישוב הפשוט של "באים 1,000 איש, ניקח 50 שקל, הרווחנו 50,000 ש"ח". עכשיו, מה עם ההוצאות? :) למי שלא מעורה בעולם העסקים, קל להסתכל על עולם ההכנסות בלבד, ולשכוח על עולם ההוצאות. מי שכן יודע טיפה עסקים, והיו לא מעט גופים רציניים שהקימו אירועים, בסופו של דבר מבין שאומנם יש פוטנציאל, אבל הוא לא כזה גדול, וכולל בתוכו לא מעט הפסדים. יש המון נקודות לוגיסטיות בהפקת אירוע משחקים שלא תמיד לוקחים בחשבון, צריך צוות מקצועי, ולפעמים גם אם יש הכל - הקהל לא בהכרח משתף פעולה. יחד עם זה, אמיצים לקחו את כל מה שכתבתי בחשבון והקימו אירועים, ואני מקווה שעוד יהיו חבר'ה שירצו לקדם את הענף ולקיים אירועים. אני תמיד אשמח לתת מהידע והניסיון שלי לכל אדם/גוף שירצה לקיים אירועי משחקים בשמחה.

ש: האם אתה כגיימר עדיין פעיל בימים אלו? באילו משחקים אתה משחק בעיקר?
ת: תמיד אהיה גיימר.. בתקופה האחרונה שיחקתי לא מעט ב-L4D2, ומשחקי בנייה. בשבועיים האחרונים מצאתי את עצמי משחק קצת במשחקי אייפון נחמדים שגרמו לי להתמכר.. וכמובן שאני מחכה ל-SHOOTERים טובים או משחקי סימולציה שיצאו שאשמח לבחון אותם.

ש: העמותה לגיימינג תחרותי בישראל אותה הקמת ואתה משמש כיו"ר שלה, שלחה מכתב לבית הנשיא בנוגע לקידום הספורט האלקטרוני בישראל. האם התקבלה תשובה? כיצד הם רואים את הנושא?
ת: לשמחתנו קיבלנו תשובה מאחד מאנשי הלשכה של הנשיא, אשר ביקש לשמוע פרטים נוספים על הענף בארץ, בעולם, והמשלחת הישראלית. מההתרשמות שלי הבנתי כי הנושא מעניין אותם, וכמובן שנמשיך לעדכן את לשכת הנשיא בהתפתחויות נוספות עתידיות.

ש: ביצעתם גם פניות למשרדי ממשלה בנושא (כמו משרד התרבות והספורט), על מה דובר בפניות אלו והיכן הדברים עומדים כיום?
ת: לפני שה-IESA הצטרפה ל-IESF, התקיימה פגישה בין המזכיר הכללי של ה-IESF לבין גורמים בכירים במשרד הספורט והתרבות. הענף הוכר להם בפגישה זו שנערכה בחסות ה-IESA, ולאחרי סוכם כי בשלב הנוכחי לא ניתן להכיר את הענף במדינה, כל עוד הוא לא מוכר תחת SPORT ACCORD. אנחנו עדיין חברים ב-IESF ורואים מדי שנה את ההתקדמות העצומה שהפדרציה עושה בצירוף עוד ועוד מדינות, והגעה למספרים שהינם מקובלים על מנת לפנות ל-SPORT ACCORD לצורך הכרה. אני מניח שברגע שהענף יוכר בעולם כענף ספורט רשמי, הוא יוכר גם בישראל, גם אם יקח עוד 3-5 שנים. זה רק עניין של זמן כאשר עוד ועוד מדינות ברחבי העולם מכירות את הענף באופן רשמי.

ש: העמותה לגיימינג תחרותי בישראל  חברה בפדרציה העולמית לספורט אלקטרוני (IESF)ץ בשנתיים האחרונות ערכתם את המוקדמות לאליפות העולם במספר משחקים וזאת במסגרת הלאנים שקיימת. כיום, כשלא צפויים לאנים גדולים כאלה בעתיד הקרוב, האם יהיו מוקדמות נוספות שלאחריהן יישלחו שוב שחקנים לקוריאה? אם כן באילו משחקים?
ת: חשוב לציין ששנה שעברה הייתה השנה השלישית שקיימנו מוקדמות, ולא השנייה. גם השנה נקיים את מוקדמות אליפות העולם ל-IESF ונשלח שחקנים לאליפות העולם בקוריאה הדרומית. המוקדמות לא ייערכו תחת "אירוע המוני", אלא יהיו יותר אקסלוסיביות, וסביר כי יכללו לאן מצומצם רק למשתתפים המוקדמות ומעודדים. טרם קיבלנו את הרשימה המלאה של המשחקים שיכללו להם טורנירים באליפות העולם, אך מהאינפורמציה החלקית שקיבלנו עד כה, ככל הנראה יתקיים טורניר ל-AVA, ל-LOL, והמשחקים הנוספים נבחנים ברגעים אלו. כל המידע יפורסמו בעמוד הפייסבוק של גיים-פריק שישמש כזרוע של העמותה לגיימינג תחרותי בישראל. חשוב להבהיר כי כל פעולה שמתבצעת תחת ה-IESA הינה על בסיס התנדבותי.

ש: בתקופה שהיית בויגיימז הבאת את המותג ESL לישראל, שלאחר מכן עבר איתך לגיים-פריק. מה קורה עם המותג הזה כיום בארץ?
ת: לצערי אין לי את היכולת והזמן לקדם כיום את ESL בישראל, אך כאשר פונים אליי ולעמוס חבר'ה שרוצים לפתוח ליגות וטורנירים, אנחנו תמיד שמחים לעזור להם. כל אדם שמעוניין לקדם פעילויות, ליגות וטורנירים ב-ESL מוזמן לפנות אלינו, ונשמח לטפל בנושא. כמובן שאם יהיה מישהו רציני דיו שירצה להרים את ESL לחלוטין בארץ, ולהשקיע משאבים ראויים - נשמח אף להעביר אליו את הזכויות. מה שחשוב זה שהענף ימשיך לפרוח, וחשוב שיהיו חבר'ה איכותיים שיקדמו מטרה זו - ולא יחזירו אותנו כמה צעדים אחורה. על אף העובדה שאנחנו נמצאים בארץ במצב לא טוב מבחינת ספורט אלקטרוני, עדיין יש מקום לרדת, ואסור שזה יקרה.

ש: לא מעט קמים בימים אלו על מנת לנסות להרים קהילות משלהם, חלק לאחר שפעלו מזה תקופה וחלק חדשים, אלו עצות יש לך להחזקת קהילה פעילה ולאלה המעוניינים לקיים אירועים בישראל?
ת: ראשית כל אני שמח לשמוע, וגם יודע על לא מעט חבר'ה שרוצים להרים את הכפפה ומתחילים להקים אתרי משחקים ו/או אתרי פורומים למשחקים ספציפיים. קשה להתחיל לפרט ולתת עיצות על במסגרת הראיון הזה, מה שהכי חשוב זה שאם מקימים כזה פרוייקט - תמיד חשוב להסתכל קדימה, ולעשות את זה מאהבה, ולא רק לחשוב על הכנסות, אע"פ שצריך לקחת בחשבון שהפעילות צריכה להיות רווחית על מנת לממן את עצמה, ולא להוציא כספים מהכיס. אני תמיד זמין לכל שאלה מכל אחד שרוצה להרים קהילה / יש לו קהילה, והוא מעוניין להרחיב את הפעילות או לקיים אירועים - המייל שלי This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ותמיד אשמח לעזור ולהכווין!


כפי שצויין בראיון, ניצן ימשיך לגעת בתחום גם בעתיד וזאת במקביל לעיסוקים אחרים אליהם הוא נכנס כעת ונאחל לו כמובן בהצלחה, ביחד עם תקווה לראות אותו שוב פועל במרץ בתחום הספורט האלקטרוני בישראל.

תגובות  

+1 #1 qwe 2013-04-22 21:38
בחור שעשה ואני מאמין שעוד יעשה המון למען הגיימינג בישראל. אני אישית הכרתי את את האדם המיוחד הזה מתקופת 3Dv והליגה עם החוזים למי שזוכר. לדעתי זו התקופה הטובה והבלתי נשכחת EVER.

ראיון מרתק והאמתי שמזמן לא היו ראיונות כאלה באתר. מקווה לעוד כאלה בהמשך :)
+1 #2 Ender 2013-04-22 21:59
מצטט qwe:

ראיון מרתק והאמתי שמזמן לא היו ראיונות כאלה באתר. מקווה לעוד כאלה בהמשך :)

יהיו עוד :-)
#3 Ender 2013-04-22 22:06
מצטט qwe:
מתקופת 3Dv והליגה עם החוזים למי שזוכר. לדעתי זו התקופה הטובה והבלתי נשכחת EVER.

הייתי נגד כמה סעיפים החוזה הזה אבל בגדול כנראה שבישראל זה הדבר הנדרש במקרה של ליגה שהציבה טיסה לחו"ל עם לינה והשתתפות בטורניר כמו ESWC
#4 qwe 2013-04-23 22:33
מצטט Ender:
מצטט qwe:
מתקופת 3Dv והליגה עם החוזים למי שזוכר. לדעתי זו התקופה הטובה והבלתי נשכחת EVER.

הייתי נגד כמה סעיפים החוזה הזה אבל בגדול כנראה שבישראל זה הדבר הנדרש במקרה של ליגה שהציבה טיסה לחו"ל עם לינה והשתתפות בטורניר כמו ESWC


לדעתי אם עושים ליגה של 8 קבוצות ב CSGO בישראל שסך הפרסים יהיה סביבות ה- 20,000 ש"ח ל- 3 מקומות הראשונים, זה יכול לתת פוש ענק לענף! גם היום שהקהילה אפשר להגיד די גמורה.
#5 qwe 2013-04-23 22:36
מצטט Ender:
מצטט qwe:

ראיון מרתק והאמתי שמזמן לא היו ראיונות כאלה באתר. מקווה לעוד כאלה בהמשך :)

יהיו עוד :-)


מאוד מקווה! פעם הייתי נכנס לאתר בעיקר בשביל הראיונות. עם הזמן האתר נהיה לרוב עדכונים לגבי המשחק CSGO ודיווח על טורנירים וחבל כי בסופו של דבר כולנו אוהבים ראיונות :)

אולי תעשה ראיונות קצרים עם שחקני עבר? איפה הם היום(מה עושים בחיים), האם הם עדיין מתעניינים בגיימינג והאם הם יום אחד אולי יחזרו לשחק במקרה ויהיה בשביל מה(פרסים).
+1 #6 dAruX 2013-04-24 03:40
לצערי סצנת הגיימינג הישראלית במגמת ירידה חדה בשנתיים האחרונות.
עם זאת, אני לא חושב שעדיין יש מקום להספיד אותה כי קיימים כלים שיכולים לעזור ולשנות את המגמה הזאת.
ניר, לדעתי אחד מהכלים החשובים במאבק לתחיית הגיימינג הישראלי מחדש הוא בלי צל של ספק כתבות ועדכונים בנוגע לקבוצות בגיימינג הישראלי בכלל, ובפרט בנוגע לקבוצות בCSGO.
נכון שכרגע אין אף קבוצה במיימדים של הקבוצות החזקות מהתקופות היפות וגם אין טורנירים ומסגרות תחרותיות, אבל בכל זאת, עדכונים בנוגע לקבוצות ישראליות מעניינות את קהל הקוראים יותר מכל דבר אחר.
לדעתי ישנם שתיים-שלוש קבוצות שעשויות לעניין את קהל הקוראים. עדכונים וכתבות לגבי קבוצות יעלה לשחקנים האחרים את המוטיבציה להקים קבוצות משלהם וברגע שרמת הפעילות תעלה אני מאמין שהמצב ישתפר. אני חושב שאפשר להעלות את פעילות הגיימינג בארץ בעזרת כתבות על קבוצות בUNIT101.
לתשומת לבך ניר.
#7 Ender 2013-04-24 04:44
מצטט dAruX:
לצערי סצנת הגיימינג הישראלית במגמת ירידה חדה בשנתיים האחרונות.
עם זאת, אני לא חושב שעדיין יש מקום להספיד אותה כי קיימים כלים שיכולים לעזור ולשנות את המגמה הזאת.
ניר, לדעתי אחד מהכלים החשובים במאבק לתחיית הגיימינג הישראלי מחדש הוא בלי צל של ספק כתבות ועדכונים בנוגע לקבוצות בגיימינג הישראלי בכלל, ובפרט בנוגע לקבוצות בCSGO.
נכון שכרגע אין אף קבוצה במיימדים של הקבוצות החזקות מהתקופות היפות וגם אין טורנירים ומסגרות תחרותיות, אבל בכל זאת, עדכונים בנוגע לקבוצות ישראליות מעניינות את קהל הקוראים יותר מכל דבר אחר.
לדעתי ישנם שתיים-שלוש קבוצות שעשויות לעניין את קהל הקוראים. עדכונים וכתבות לגבי קבוצות יעלה לשחקנים האחרים את המוטיבציה להקים קבוצות משלהם וברגע שרמת הפעילות תעלה אני מאמין שהמצב ישתפר. אני חושב שאפשר להעלות את פעילות הגיימינג בארץ בעזרת כתבות על קבוצות בUNIT101.
לתשומת לבך ניר.

אם היתה כרגע סצינה מעשית ב - CSGO וקבוצות שראוי לכתוב עליהם, זה היה קורה.
לא רוצה לחזור לתקופות שהיינו כותבים 10 כתבות בחודש על שינוי סגל באותה קבוצה בחודש אחד.
אני אהיה יותר משמח אם זה יגיע למצב שיהיה ראוי לכתוב על מה שקורה בארץ בתחום הזה.
+1 #8 dAruX 2013-04-24 19:45
מצטט Ender:
מצטט dAruX:
לצערי סצנת הגיימינג הישראלית במגמת ירידה חדה בשנתיים האחרונות.
עם זאת, אני לא חושב שעדיין יש מקום להספיד אותה כי קיימים כלים שיכולים לעזור ולשנות את המגמה הזאת.
ניר, לדעתי אחד מהכלים החשובים במאבק לתחיית הגיימינג הישראלי מחדש הוא בלי צל של ספק כתבות ועדכונים בנוגע לקבוצות בגיימינג הישראלי בכלל, ובפרט בנוגע לקבוצות בCSGO.
נכון שכרגע אין אף קבוצה במיימדים של הקבוצות החזקות מהתקופות היפות וגם אין טורנירים ומסגרות תחרותיות, אבל בכל זאת, עדכונים בנוגע לקבוצות ישראליות מעניינות את קהל הקוראים יותר מכל דבר אחר.
לדעתי ישנם שתיים-שלוש קבוצות שעשויות לעניין את קהל הקוראים. עדכונים וכתבות לגבי קבוצות יעלה לשחקנים האחרים את המוטיבציה להקים קבוצות משלהם וברגע שרמת הפעילות תעלה אני מאמין שהמצב ישתפר. אני חושב שאפשר להעלות את פעילות הגיימינג בארץ בעזרת כתבות על קבוצות בUNIT101.
לתשומת לבך ניר.

אם היתה כרגע סצינה מעשית ב - CSGO וקבוצות שראוי לכתוב עליהם, זה היה קורה.
לא רוצה לחזור לתקופות שהיינו כותבים 10 כתבות בחודש על שינוי סגל באותה קבוצה בחודש אחד.
אני אהיה יותר משמח אם זה יגיע למצב שיהיה ראוי לכתוב על מה שקורה בארץ בתחום הזה.


נגעת בדיוק בנקודה. קבוצות יציבות וראויות לא תראה פה בעתיד הנראה לעין מהסיבה שאין שום דבר מאורגן ולכן שחקנים לא מרגישים מחויבים למשחק ולקבוצות שלהם.
גם בעבר כשהיו מסגרות יציבות כמו הליגה של 3DV והלאנים על בסיס כמעט חודשי היו נערכים בלי סוף שינויים בקבוצות (ואני לא צריך להזכיר לך כמה קלאן הופרים היו).
בכל זאת, אני חושב שאם תתן במה לקבוצות ישראליות באתר, שזה אומר דיווחים שותפים (גם אם כל יום יתחלף שחקן) זה ישפר את התדמית המקצועית לסצינה ובלי שום קשר זה מעניין את הקוראים של האתר יותר מכתבות ועדכונים אחרים (בזמנו היו בין עשרות למאות תגובות על כל כתבה שנגעה בקבוצה ישראלית).
בפועל כיום אין תחרויות ואין מסגרות מקצועיות ולכן גם אין רצינות מצד קבוצות ושחקנים, ובגלל שאין רצינות מצד הקבוצות והשחקנים אין תחרויות ומסגרות מקצועיות - הכל מסתובב במעגל והתוצאה היא הידרדרות חסרת תקדים בסצינה.
בתור אדם שמכיר את הקהילה בערך מהיום שהיא נוסדה אני חושב שלכתבות ועדכונים בUNIT101 בנוגע לקבוצות ישראליות תהיה השפעה חיובית מאוד על הסצינה הישראלית וזאת כבר התחלה...
#9 Ender 2013-04-24 20:40
מצטט dAruX:
מצטט Ender:
מצטט dAruX:
לצערי סצנת הגיימינג הישראלית במגמת ירידה חדה בשנתיים האחרונות.
עם זאת, אני לא חושב שעדיין יש מקום להספיד אותה כי קיימים כלים שיכולים לעזור ולשנות את המגמה הזאת.
ניר, לדעתי אחד מהכלים החשובים במאבק לתחיית הגיימינג הישראלי מחדש הוא בלי צל של ספק כתבות ועדכונים בנוגע לקבוצות בגיימינג הישראלי בכלל, ובפרט בנוגע לקבוצות בCSGO.
נכון שכרגע אין אף קבוצה במיימדים של הקבוצות החזקות מהתקופות היפות וגם אין טורנירים ומסגרות תחרותיות, אבל בכל זאת, עדכונים בנוגע לקבוצות ישראליות מעניינות את קהל הקוראים יותר מכל דבר אחר.
לדעתי ישנם שתיים-שלוש קבוצות שעשויות לעניין את קהל הקוראים. עדכונים וכתבות לגבי קבוצות יעלה לשחקנים האחרים את המוטיבציה להקים קבוצות משלהם וברגע שרמת הפעילות תעלה אני מאמין שהמצב ישתפר. אני חושב שאפשר להעלות את פעילות הגיימינג בארץ בעזרת כתבות על קבוצות בUNIT101.
לתשומת לבך ניר.

אם היתה כרגע סצינה מעשית ב - CSGO וקבוצות שראוי לכתוב עליהם, זה היה קורה.
לא רוצה לחזור לתקופות שהיינו כותבים 10 כתבות בחודש על שינוי סגל באותה קבוצה בחודש אחד.
אני אהיה יותר משמח אם זה יגיע למצב שיהיה ראוי לכתוב על מה שקורה בארץ בתחום הזה.


נגעת בדיוק בנקודה. קבוצות יציבות וראויות לא תראה פה בעתיד הנראה לעין מהסיבה שאין שום דבר מאורגן ולכן שחקנים לא מרגישים מחויבים למשחק ולקבוצות שלהם.
גם בעבר כשהיו מסגרות יציבות כמו הליגה של 3DV והלאנים על בסיס כמעט חודשי היו נערכים בלי סוף שינויים בקבוצות (ואני לא צריך להזכיר לך כמה קלאן הופרים היו).
בכל זאת, אני חושב שאם תתן במה לקבוצות ישראליות באתר, שזה אומר דיווחים שותפים (גם אם כל יום יתחלף שחקן) זה ישפר את התדמית המקצועית לסצינה ובלי שום קשר זה מעניין את הקוראים של האתר יותר מכתבות ועדכונים אחרים (בזמנו היו בין עשרות למאות תגובות על כל כתבה שנגעה בקבוצה ישראלית).
בפועל כיום אין תחרויות ואין מסגרות מקצועיות ולכן גם אין רצינות מצד קבוצות ושחקנים, ובגלל שאין רצינות מצד הקבוצות והשחקנים אין תחרויות ומסגרות מקצועיות - הכל מסתובב במעגל והתוצאה היא הידרדרות חסרת תקדים בסצינה.
בתור אדם שמכיר את הקהילה בערך מהיום שהיא נוסדה אני חושב שלכתבות ועדכונים בUNIT101 בנוגע לקבוצות ישראליות תהיה השפעה חיובית מאוד על הסצינה הישראלית וזאת כבר התחלה...

אתה צודק בראייה של העבר.
אני לא יכול גם פיזית וגם מבחינה הגיונית לכתוב על מה שקורה היום כשבאמת אין כלום והשינויים הם תמידים, רובם ככולם מיקסים שמשתנים מגאטר אחד לשני שהם משחקים באותו היום.
אין סצינה ישראלית כרגע, למעט יוזמות קטנות פה ושם.
אני פשוט לא יכול לכתוב על משהו שלא קיים
#10 dAruX 2013-04-24 21:07
מצטט Ender:
מצטט dAruX:
מצטט Ender:
מצטט dAruX:
לצערי סצנת הגיימינג הישראלית במגמת ירידה חדה בשנתיים האחרונות.
עם זאת, אני לא חושב שעדיין יש מקום להספיד אותה כי קיימים כלים שיכולים לעזור ולשנות את המגמה הזאת.
ניר, לדעתי אחד מהכלים החשובים במאבק לתחיית הגיימינג הישראלי מחדש הוא בלי צל של ספק כתבות ועדכונים בנוגע לקבוצות בגיימינג הישראלי בכלל, ובפרט בנוגע לקבוצות בCSGO.
נכון שכרגע אין אף קבוצה במיימדים של הקבוצות החזקות מהתקופות היפות וגם אין טורנירים ומסגרות תחרותיות, אבל בכל זאת, עדכונים בנוגע לקבוצות ישראליות מעניינות את קהל הקוראים יותר מכל דבר אחר.
לדעתי ישנם שתיים-שלוש קבוצות שעשויות לעניין את קהל הקוראים. עדכונים וכתבות לגבי קבוצות יעלה לשחקנים האחרים את המוטיבציה להקים קבוצות משלהם וברגע שרמת הפעילות תעלה אני מאמין שהמצב ישתפר. אני חושב שאפשר להעלות את פעילות הגיימינג בארץ בעזרת כתבות על קבוצות בUNIT101.
לתשומת לבך ניר.

אם היתה כרגע סצינה מעשית ב - CSGO וקבוצות שראוי לכתוב עליהם, זה היה קורה.
לא רוצה לחזור לתקופות שהיינו כותבים 10 כתבות בחודש על שינוי סגל באותה קבוצה בחודש אחד.
אני אהיה יותר משמח אם זה יגיע למצב שיהיה ראוי לכתוב על מה שקורה בארץ בתחום הזה.


נגעת בדיוק בנקודה. קבוצות יציבות וראויות לא תראה פה בעתיד הנראה לעין מהסיבה שאין שום דבר מאורגן ולכן שחקנים לא מרגישים מחויבים למשחק ולקבוצות שלהם.
גם בעבר כשהיו מסגרות יציבות כמו הליגה של 3DV והלאנים על בסיס כמעט חודשי היו נערכים בלי סוף שינויים בקבוצות (ואני לא צריך להזכיר לך כמה קלאן הופרים היו).
בכל זאת, אני חושב שאם תתן במה לקבוצות ישראליות באתר, שזה אומר דיווחים שותפים (גם אם כל יום יתחלף שחקן) זה ישפר את התדמית המקצועית לסצינה ובלי שום קשר זה מעניין את הקוראים של האתר יותר מכתבות ועדכונים אחרים (בזמנו היו בין עשרות למאות תגובות על כל כתבה שנגעה בקבוצה ישראלית).
בפועל כיום אין תחרויות ואין מסגרות מקצועיות ולכן גם אין רצינות מצד קבוצות ושחקנים, ובגלל שאין רצינות מצד הקבוצות והשחקנים אין תחרויות ומסגרות מקצועיות - הכל מסתובב במעגל והתוצאה היא הידרדרות חסרת תקדים בסצינה.
בתור אדם שמכיר את הקהילה בערך מהיום שהיא נוסדה אני חושב שלכתבות ועדכונים בUNIT101 בנוגע לקבוצות ישראליות תהיה השפעה חיובית מאוד על הסצינה הישראלית וזאת כבר התחלה...

אתה צודק בראייה של העבר.
אני לא יכול גם פיזית וגם מבחינה הגיונית לכתוב על מה שקורה היום כשבאמת אין כלום והשינויים הם תמידים, רובם ככולם מיקסים שמשתנים מגאטר אחד לשני שהם משחקים באותו היום.
אין סצינה ישראלית כרגע, למעט יוזמות קטנות פה ושם.
אני פשוט לא יכול לכתוב על משהו שלא קיים

אני כבר לא פעיל כשחקן אבל אני יודע על שלושה קבוצות יציבות יחסית שיש בCSGO, אחת מהן אפילו מחזיקה בתמיכה מחו"ל (ftY.spLd). אני חושב שראוי לתת את הבמה לקבוצות כאלה ע"מ לעודד שחקנים נוספים להתארגן בקבוצות.
גם אם לא תצליח לסקר את הכל (שזה מעט מאוד), גם סיקור על חלק מהאירועים יספק את הסחורה לדעתי.
אבל בסופו של דבר הבחירה היא שלך.
אם תשאל אותי - כן, צעד כזה עשוי לשפר את רמת המקצועיות בארץ ולכוון את הסצינה לדרך הרבה יותר נכונה.
#11 dAruX 2013-04-24 21:08
וגם אם לא זה שווה את הניסיון...
#12 qwe 2013-04-25 23:19
מסכים עם רוב הדברים של darux :)

על מנת להגיב עליך להיות רשום באתר.